Zakenreizigers, bedrijven en event organisatoren kijken graag naar België voor hun meeting, incentive, congres of event. Want België heeft heel wat troeven.

ZR-016

Nieuw congrescentrum Antwerpen
Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar rond deze tijd zou in Antwerpen het splinternieuwe en hi-tech congrescentrum Flanders Meeting & Convention Center Antwerp moeten openen. Het complex, dat ook een volledig vernieuwde Elisabethzaal omvat, telt maar liefst 20 zalen en heeft een capaciteit van 2.700 congresgangers. Bijkomende troef is de omgeving: het congrescentrum is gevestigd aan het Astridplein, dus niet alleen vlakbij het Centraal Station, maar ook de Zoo en de Meir.

ZR-014

De vijf kunststeden
Geen enkele regio ter wereld kan op zo’n beperkte oppervlakte zoveel kunstzinnige steden voorleggen. Vlaanderen telt er maar liefst vijf: Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. De rode draad zijn het indrukwekkende cultuurpatrimonium en de ongelooflijke populariteit: de vijf steden samen waren vorig jaar goed voor 10,5 miljoen overnachtingen en 5,5 miljoen aankomsten – daaronder heel wat congresdeelnemers. Op die manier vormen ze een unieke troef in het MICE-verhaal.

ZR-018

MICE-bestemming van het jaar
In 2015 werd België uitgeroepen tot MICE-bestemming van het jaar, tijdens een evenement dat werd georganiseerd door het tijdschrift MICE & Business Travel. Ons land nam de titel over van Zwitserland, dat de twee jaar daarvoor laureaat was geweest en liet ook Polen en Portugal achter zich. België werd vooral geloofd omwille van het mooie aanbod aan MICE-mogelijkheden, ook en vooral in economisch moeilijke tijden.