Overvolle werkdagen en vergaderingen aan de lopende band hoeven niet noodzakelijk tergend traag voorbij te gaan. In deze zes fantasierijke kantoorgebouwen en bijhorende meeting rooms is vergaderen nog nooit zo leuk. Overuren? Heel graag!

De 6 coolste vergaderruimtes ter wereldAchter slot en grendel
In het businesshotel Courtyard by Marriot in San Diego weten ze dat een goede werknemer van onschatbare waarde is. Vandaar waarschijnlijk ook hun keuze om een van de vergaderzalen, de Deposit Room, af te sluiten met een authentieke Mosler Safe uit 1928, die maar liefst 21.319,2 kilogram weegt. Binnenin vind je honderden genummerde kluisjes voor al die gouden ideeën die ontstaan in inspirerende ruimtes zoals deze.

De 6 coolste vergaderruimtes ter wereldGoogle search: speels vergaderen
Hoe kunnen Googlekantoren ooit saai zijn als zij ons een zoekmachine geven die ons voorziet van tonnen inspirerende websites vol ⧣interiorgoals? Onmogelijk. En hun afdeling in Zurich, Zwitserland, is misschien wel de meest speelse onder hen. Niet enkel kun je relaxed en liggend vergaderen in een half omgedraaide kano, ook zakelijke meetings of meer persoonlijke gesprekken kun je voeren in baldadig geprinte bijenkorven of wagons van kabelbanen.

KDe 6 coolste vergaderruimtes ter wereldort op de bal spelen
Op zich is het gebouw van gamingbedrijf EA Sports in Orlando, Florida redelijk gewoontjes. Maar ze zouden niet bekend staan om hun entertainende spelletjes als er niet een beetje fun & games terug te vinden is. Zo heeft één van hun vergaderruimtes misschien weinig fantasierijke muren, maar wél een rechthoekige tafel met pal in het midden… een ballenbak. Is het een nadenkput? Wordt er met ballen gegooid bij onenigheid? Of is het gewoon plezant?

De 6 coolste vergaderruimtes ter wereldTeam-werk
Het aantal woordspelingen en matchen die in de meeting room van het Canadese mediabedrijf Corus zijn gespeeld, zal ondertussen ontelbaar zijn. Het design van de ruimte is namelijk geïnspireerd op de favoriete nationale sport: hockey. Je kunt je dus al voorstellen wat er gebeurt als iemand nog maar vraagt om een balpen door te geven… Ook de rest van het gebouw scoort qua originaliteit, met onder andere glijbanen doorheen verschillende ruimtes.

De 6 coolste vergaderruimtes ter wereldOnderhandelen à la 007
Niets heeft meer weg van een James Bond-film dan het ondergrondse White Mountain-kantoor. Het bevindt zich dertig meter onder de Zweedse stad Stockholm en een deel van de omringende rots is opgeblazen om meer plaats te creëren. Hoewel het ruimtelijk volledig is afgesloten van de buitenwereld, was de bedoeling van de architect een compromis te vinden tussen menselijke activiteit en zijn dominante natuurlijke omgeving. Claustrofobisch of gewoon cool?

De 6 coolste vergaderruimtes ter wereldCreatief schommelen
Wordt iemand eigenlijk ooit volwassen? Voor het Britse designbureau Duffy hoeft het alvast niet. Zij hebben met de King Arthur-tafel een vergadervlak gecreëerd dat leuk én functioneel is. Het bevat een aantal stoeltjes die bovenaan vasthangen, zodat je lekker collegiaal kunt schommelen en tegelijkertijd serieuze cijfers en grafieken bespreken. Plus, zo blijf je toch in beweging bij jobs waar je het merendeel van de tijd moet neerzitten. Wi